top of page
Osvrt - Koje su boje.jpg

Koje su boje web edukacije?

Web edukacije imaju puno dimenzija, a mi smo upravo otkrili jednu novu - boju!

Saznajte koje su boje web edukacije i što to znači.

Dakle, ne samo što su jednostavne, praktične i fleksibilne (a zaista jesu), web edukacije su i ZELENE.

Imate li već ideju o čemu se radi?

 

Koliko stotina i tisuća litara goriva se utroši i ispušnih plinova se generira tijekom brojnih dolazaka na lokaciju edukacije i povrataka s lokacije? Izračunali smo, najveća pojedinačna udaljenost koju smo prevalili za održavanje jedne GMP in-house edukacije iznosila je oko 1.500 km.

 

Koliko plastičnih čaša za sudionike edukacije se utroši i baci (često na kraju edukacije u kanti za otpad završe i neiskorištene čaše), koliko plastičnih boca vode ili sokova koje često na kraju dana ostanu polupune?

Tu je i još uvijek prilično živa praksa pripreme tiskanih materijala za svakog sudionika. Ne radi se samo o papiru; vrlo često ne razmišljamo o milijunima praznih spremnika tinte za pisače koji se odbacuju (našli smo prilično šokantan podatak kako se globalno 11 praznih spremnika za tintu odbacuje svake sekunde; možda se ne čini puno, ali jednostavnom matematikom dolazimo do oko milijun komada dnevno).

Također, vrlo često se tijekom ljetnih mjeseci dodatno za potrebe održavanja edukacije klimatiziraju velike sale za sastanke ili dvorane.

Naravno, realni smo; postoje situacije kada je zaista potrebno i opravdano održati klasičnu in-house radionicu. Nekada je potreban živi kontakt ili provedba edukacije na specifičnoj lokaciji (laboratorij, proizvodni pogon, uz liniju za opremanje i sl.). Svjesni smo da je ponekad potrebno tiskati edukacijske materijale ili popiti čašu-dvije vode. No, zašto ne bi potražili optimalan balans? Jer, postoji niz situacija u kojima su prije svega potrebne specifične informacije ili konkretne kompetencije do kojih se može brzo i lako doći kroz interaktivne i suvremene web edukacijske sadržaje.

 

Trenutno još uvijek imamo samo jedan domaći planet, a prirodni resursi su već neko vrijeme gotovo na izmaku snaga, stoga smo sigurni da se i ovaj naš zeleni korak, iako sićušan u globalnim razmjerima, ipak računa! Pridružite nam se kako bi i na ovaj način pridonijeli očuvanju Zemlje!

bottom of page